Wieści ze świetlicy socjoterapeutycznej w Dębnie
Piękna pogoda sprzyja spacerom i wędrówkom. Jest to też czas, kiedy mamy dostęp do świeżych owoców i warzyw. Na Świetlicy odbyły się już po raz kolejny zajęcia kulinarne, gdzie dzieci miały za zadanie przygotować zdrowe sałatki.
Dzieci starannie umyły przyniesione warzywa i wzięły się do pracy. Tak powstała sałatka z świeżej sałaty i suszonych pomidorów, oraz gzik na bazie białego sera, rzodkiewki i szczypiorku, który jest popularny w Wielkopolsce. Prócz tego Świetliczaki przygotowały lemoniadę. Z całym zapasem jedzenia wyruszyły na piknik na plażę miejską, aby na zielonej trawie zjeść smaczny i zdrowy posiłek. Dzieci na kocach wcinały ze smakiem własnoręcznie przygotowane dania. A po posiłku był czas na zabawę i gry na świeżym powietrzu. Czas minął bardzo szybko.